Vlinder

 

                            Een eenvoudige kist met een chique uitstaling.

De Vlinder is afgeleid van de   'Atalanta'.

Ook deze kist is van hout: ziet er uit als hout, voelt als hout en ruikt naar hout!

De Vlinder is enkele centimeters smaller en heeft daardoor de standaard afmetingen.  Deze kist heeft 2 sluitingen en heeft een houten 'rand' aan de onderkant.

Ook hier zijn  houten spijkers gebruikt; deze zijn te herkennen op de derde foto aan de bruine stippen. Het zijn échte houten spijkers die met luchtdruk in het hout worden geschoten. Een nieuwe en innovatieve techniek!

De handvatten zijn wél met schroeven gemonteerd.

Een zg 'rok' die wel wordt gebruikt bij het vervoer op een transportkar (op begraafplaats of bij crematorium), kan eenvoudig om de houten rand aan de onderkant worden gedaan. Dit wordt gedaan door de uitvaartondernemer.

De onbehandelde kist is vanwege de natuurlijke materialen ook geschikt voor een natuurbegraafplaats.

De kist is blank, dus onbehandeld. Daardoor is hij heel geschikt om te (be)schilderen op om op te tekenen door bijvoorbeeld kinderen of andere dierbaren.

Samengevat:

 • Blankhouten kist, onbehandeld.
 • Geschikt voor natuurbegraafplaats.
 • Acht handvatten rondom.
 • Gemonteerd met houten spijkers.
 • Afmetingen. Binnenkant: lengte 196 cm en de breedte is 58 cm aan het hoofdeind. Het voeteneind is 42 cm breed.     (schouderbreedte: ca 55 cm) De hoogte binnenkant is 37 cm aan het hoofdeind en 27 cm aan het voeteneind.

(Voor de uitvaartondernemer: de maximale afmetingen (incl. handvatten) buitenkant zijn: 210 cm lang, breed 74 cm. de hoogte is 42 cm.)

 • De sluitingen zijn 2 bolletjes
 • Bekleding en kussen: ongebleekt katoen. Het kussen is gevuld met houtkrullen.

Het is mogelijk dat ik de kist voor u lak; daarbij kunt u denken aan eiken, beuken, grenen of blank. Elke kleur is mogelijk!
De kist wordt dan 2 keer afgelakt in zijdeglans met watergedragen lak (beits). Echter, de levertijd wordt dan wel langer in verband met het drogen van de lak. Al met al vaak binnen 12 uur. De meerprijs hiervan is  €100,00.

 

 

Prijs €505,00

Bezorging in een straal van 60 kilometer rond Steenwijk is gratis! Voor afstanden verder dan 60 km worden bezorgkosten berekend: klik hier.

Voor meer informatie of bestellen kunt u onderstaand formulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
Bellen of WhatsAppen mag natuurlijk ook: 06 50 20 86 01.

  Naam

  Email

  Telefoonnummer

  Bericht

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  [/vc_column][/vc_row]