Uitvaartverzekering op latere leeftijd.    Onlangs werd ik benaderd door Uitvaartnet.nl met de vraag of ik onderstaand artikel als Blog wil publiceren.

Het artikel heb ik een paar keer doorgenomen en het lijkt me dat het interessant kan zijn voor mensen die nog geen uitvaartverzekering hebben.

Op deze site wordt goed uitgelegd hoe het werkt met de verschillende uitvaartverzekeringen: de moeite waard om je daar eens in te verdiepen!!

In de meeste gevallen mag de klant zelf weten waar de kist wordt aangeschaft, kijk op de website voor verschillende modellen handgemaakt!

Een gastblog:

Uitvaartverzekering op latere leeftijd

Een verzekering afsluiten om de kosten voor de eigen begrafenis te dekken, kan ook op latere leeftijd. Bij een aantal grote uitvaartverzekeraars, waaronder Dela, Monuta, Nuvema en Yarden is de leeftijdsgrens voor de aanvang van een polis 75 jaar. Hierdoor kan de premie nog over 10 jaar worden gespreid, omdat in Nederland na het 85ste levensjaar geen premie meer mag worden betaald.

De premie voor een kapitaal-uitvaartverzekering, op basis van een verzekerd bedrag van € 8.000 (de kosten voor een gemiddelde begrafenis), kan er ongeveer als volgt uitzien:

  • Marleen is 52 jaar bij het afsluiten van haar uitvaartpolis. Ze zal tot haar 85ste elke maand ongeveer € 17,50 aan premie betalen.
  • Paul start op zijn 62ste. Hij zal tot zijn 85ste elke maand ongeveer € 30,- aan premie betalen.
  • Francis is 72 jaar. Ze zal tot haar 85ste elke maand ongeveer € 65,- aan premie betalen.

Bij overlijden, voor óf na de leeftijd van 85 jaar, wordt het volledig verzekerd bedrag van € 8.000 aan de nabestaanden van Marleen, Paul of Francis uitgekeerd.

Een kortere premieduur of een koopsom verzekering

Bij een uitvaartpolis is het ook mogelijk om de premie over een periode van 20 jaar of 10 jaar te spreiden. Bij een kortere premieduur zal het maandelijks premiebedrag uiteraard hoger uitvallen. Er kan ook voor worden gekozen om de volledige premie in één keer te voldoen, een zogenoemde koopsom verzekering. Bij een dergelijke polis wordt er in totaal aanzienlijk minder betaald voor de verzekering. Marleen (52 jaar) kan zich voor een bedrag van € 8.000 laten verzekeren door eenmalig een premie van ongeveer € 4.000 te betalen.

Medische acceptatie

Voor personen die op latere leeftijd met een uitvaartverzekering willen beginnen is de medische doorlichting meestal wat uitgebreider. Op basis van de ingevulde gezondheidsverklaring kan de verzekeraar doorvragen over de aard en de behandeling van ziekten, aandoeningen en/of gebreken.

Mocht een uitvaartverzekering op medische gronden worden afgewezen, dan bestaat er nog de optie tot een uitvaartdeposito. Hierbij wordt er maandelijks een bedrag (bijvoorbeeld € 40,-) in het eigen uitvaartfonds gestort. Middels veilige beleggingen zal de uitvaartverzekeraar ervoor zorgen dat het deposito sneller groeit dan een gewone spaarrekening. Het opgebouwd saldo wordt bij overlijden uitgekeerd.

Meer informatie: UitvaartNet.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Urnen

knop urnen

Steeds meer mensen kennen het bestaan van de houten as-urn. Willem van den Berg heeft er een ruime collectie in. Deze urnen zijn mede geschikt voor een natuurbegraafpaats en soms voor een urnenmuur.

 

 

Kindermodellen

kinderkisten blank

Wie de ervaring deelt, weet dat het grootste leed zich vertaalt in de kleinste modellen. Het verlies van een kind, raakt ook het werk van de kistenmaker.