Eikenpage

Eikenpage; eiken kist

Uitvaartkist: wat betaald of dekt de uitvaartverzekeraar?                       verzekeringen

Een artikel dat ik toegestuurd kreeg van uitvaartverzekering.nl. Als welkome aanvulling op mijn blogs:

Uitvaartkist: dit dekt je uitvaartverzekeraar

De uitvaartkist is een belangrijk onderdeel bij de uitvaart van een overleden dierbare. Het kiezen van een mooie kist is echter niet eenvoudig, zeker niet tijdens een emotionele periode.

De kistenmaker Willem van den Berg kan je helpen met het uitzoeken of laten maken van een persoonlijke en handgemaakte grafkist.

En met een begrafenisverzekering kun je de kosten van de grafkist ook nog eens vergoed krijgen, maar houd er wel  rekening mee dat de voorwaarden voor de vergoeding kunnen verschillen, afhankelijk van het type uitvaartpolis.

Kijk dus goed in de polisvoorwaarden of vraag aan de uitvaartverzekeraar hoe de vergoeding van de kist is geregeld!

Daarover vertellen we je graag wat meer, en over de keuzevrijheid van de uitvaartkist:

Er zijn in feite vier verschillende soorten uitvaartverzekeringen:

 

 1.  Kapitaalverzekering

Als er een kapitaalverzekering aanwezig is, krijgen de nabestaanden na het overlijden van een dierbare een som geld gestort op de bankrekening. Het bedrag kunnen ze vervolgens zelf gebruiken om een mooie grafkist uit te zoeken. Een deel van de uitkering kan zelfs apart gehouden worden, bijvoorbeeld om de kist te versieren.

Keuzevrijheid uitvaartkist: Groot

 

 2.  Sommenverzekering

Bij een sommenverzekering vergoedt de uitvaartverzekeraar voor een x-bedrag aan kosten die zijn gerelateerd aan de uitvaart, waaronder dus ook de uitvaartkist. De nabestaanden kunnen dus altijd zelf een kist uitkiezen of laten maken. De kosten die hieruit volgen kunnen vervolgens worden gedeclareerd bij de verzekeraar.

Keuzevrijheid uitvaartkist: Groot

 

 3. Naturaverzekering

Met een naturaverzekering hebben de nabestaanden veel minder keuzevrijheid. Dit komt omdat de verzekeraar vaste afspraken heeft gemaakt met de uitvaartverzorger over de vormgeving van de uitvaart. Er wordt meestal geen geld uitgekeerd, maar een vergoeding van diensten en producten. De grafkist is in dit geval meeverzekerd tegen een vast bedrag waar niet zomaar van kan worden afgeweken.

Bovendien maakt een naturaverzekeraar doorgaans afspraken met vaste leveranciers tegen een vast budget. Als nabestaande heb je dus eigenlijk geen vrijheid om zelf een kistenmaker of leverancier in te schakelen voor de uitvaartkist.

Keuzevrijheid uitvaartkist: Beperkt

 

 4. Combinatieverzekering

Een combinatieverzekering bestaat uit twee elementen. Namelijk een naturavergoeding voor bepaalde basisdiensten en een vrij besteedbaar geldbedrag. Het eerste deel is vooraf afgesproken en niet flexibel, net zoals bij de naturaverzekering. Het tweede deel is ‘vrij te besteden’ en kan naar wens van de nabestaanden worden gebruikt voor bekostiging van de kist.

Keuzevrijheid uitvaartkist: Redelijk groot

Voor meer informatie kun je terecht bij uitvaartverzekering.nl 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Urnen

knop urnen

Steeds meer mensen kennen het bestaan van de houten as-urn. Willem van den Berg heeft er een ruime collectie in. Deze urnen zijn mede geschikt voor een natuurbegraafpaats en soms voor een urnenmuur.

 

 

Kindermodellen

kinderkisten blank

Wie de ervaring deelt, weet dat het grootste leed zich vertaalt in de kleinste modellen. Het verlies van een kind, raakt ook het werk van de kistenmaker.