Parelmoer (Kapkist). Uitvaartkist in licht eiken.

 

De prachtige Parelmoer is een zogenaamde ‘kapkist’. Dat is een verwijzing naar het deksel: de vorm van een kap of dak.

Het is een traditionele kist met een geheel eigen karakter, waarbij de kist is handgeschilderd (hout imitatie-techniek!) in de kleur eiken. Daardoor heeft deze kist een  natuurlijker uitstraling dan een zg ‘houtprint’. Hierbij is watergedragen beits gebruikt.

De bekleding is ongebleekt katoen en ook het matras en kussen zijn van ongebleekt katoen. Matras en kussen zijn gevuld met houtkrullen, vanzelfsprekend een natuurlijk product.

Het deksel heeft enige hoogte (10 cm): om deze reden is dit kist zelf iets lager. Er zijn rondom de kist totaal 8 handvatten aangebracht.

Het deksel wordt gesloten met 8 sluitingen: dat zijn de houten bolletjes boven op de kist. (zie eerste 2 foto’s) Deze kunnen er eenvoudig handmatig worden ingedraaid als de kist wordt gesloten.

Afmetingen: binnenkant: De lengte is 195 cm en de breedte aan het hoofdeind is 61 cm. De breedte aan het voeteneind is 50 cm. De hoogte aan het hoofdeind 33 cm, terwijl de hoogte aan het voeteneind 24 cm is. Het deksel is aan de binnenkant 10 cm hoog.

De maximale afmetingen aan de buitenkant zijn: lengte: 208 cm, breedte: 74 cm en de hoogte is 47 cm.

 

Prijs: € 695,00

 

Bij levering binnen een afstand van 60 kilometer rondom Steenwijk is de bezorging gratis! Voor afstanden verder dan 60 km worden bezorgkosten berekend: klik hier.

Voor meer informatie of bestellen kunt u onderstaand formulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bellen of WhatsAppen mag natuurlijk ook: 06 50 20 86 01.

    Naam

    Email

    Telefoonnummer

    Bericht

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.