Atalanta: Eenvoudige doodskist gemonteerd met houten spijkers.

Atalanta. 

                                       

Mooie, eenvoudige en betaalbare doodskist of uitvaartkist.

Een kist gemaakt van hout, voelt als hout en ruikt naar hout.

In ‘gewone’ lengte of extra lang; zie de afmetingen.

Deze kist is bij uitstek geschikt om een eigen invulling aan de uitvaart te geven. U kunt hem zo laten of (be)schilderen, beplakken zoals u het zelf wilt.

“Wat voelt deze kist zacht aan!” is een commentaar dat vaak komt bij het afleveren van deze kist. Hij is erg glad geschuurd en als je met de vlakke hand over het deksel gaat voelt het alsof hij heel zacht is..

Het is ook de meest bijzondere kist uit de collectie: voor deze kist zijn houten spijkers gebruikt!  Deze zijn vooral op de vierde foto goed te zien: de bruine stippen op de kist. Een heel nieuwe techniek; het zijn échte houten spijkers (gestoomd berkenhout) die met een luchtdruk in het hout worden geschoten. Door de snelheid waarmee dat gebeurd lijmt de spijker zichzelf vast. Een nieuwe en innovatieve techniek!

Let op: De handvatten zijn gemonteerd met schroeven.

Het meest verkochte model uit ons assortiment; u krijgt een klassiek handgemaakt model kist voor een aangename prijs!

Een kist die er in al zijn eenvoud prachtig uitziet en ook nog eens heel licht van gewicht is.

De kist is onbehandeld, terwijl de houtstructuur nog goed is te zien. De houtstructuur  is bij elke kist weer anders; ook de kleur kan wat verschillen; wat donkerder of wat lichter van kleur. De foto’s zijn van twee kisten; hier kun je de kleurverschillen opmerken.

Dit  model is licht van kleur en daarom ook een goede basis om (zelf) te bewerken: bijvoorbeeld te beschilderen of tekenen. Dit kan door (klein)kinderen gedaan worden, maar vanzelfsprekend ook door andere dierbaren.

Samengevat:

 • Blankhouten kist, onbehandeld.
 • Geschikt voor natuurbegraafplaats
 • Acht handvatten rondom.
 • Gemonteerd met houten spijkers.
 • Afmetingen binnenkant: lengte 196 cm en breedte 60 cm aan het hoofdeind, terwijl het voeteneind 50 cm breed is. De maximale afmetingen inclusief handvatten aan de buitenkant zijn: 210 cm lang en breed; 74 cm. De hoogte is 42 cm.
 • Bekleding. De bekleding is ongebleekt katoen. Ook matras en hoofdkussen zijn van ongebleekt katoen. Matras en kussen zijn gevuld met houtkrullen: alles natuurlijke materialen!!
 • Sluitingen: de sluitingen zijn de 8 bolletjes zoals die goed te zien zijn op de eerste foto. Dat zijn schroeven met een houten balletje en kunnen eenvoudig worden ingedraaid. ze worden bij de kist geleverd in een houder.

Prijs  voor de Atalanta  € 475,00  inclusief bezorgkosten (60 km)

 

(Er is ook een extra breed  model: ‘Grote Page’, klik hier)

Ook is het mogelijk dat ik de kist voor u lak; daarbij kunt u denken aan eiken, beuken, grenen of blank. Elke kleur is mogelijk!

De kist wordt dan 2 keer afgelakt in zijdeglans met watergedragen lak (beits). Echter, de levertijd wordt dan wel langer in verband met het drogen van de lak. Al met al vaak binnen 12 uur.

De meerprijs voor twee keer aflakken in gewenste kleur is €100,00

 

Wilt u nog meer weten over deze kist, klik dan op dit verhaal. 

 

Bij een levering binnen een afstand van 60 kilometer rondom Steenwijk is de bezorging gratis. Voor afstanden verder dan 60 km worden bezorgkosten berekend: klik hier 

Voor meer informatie of bestellen kunt u onderstaand formulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bellen of WhatsAppen mag natuurlijk ook: 06 50 20 86 01.

 

  Naam

  Email

  Telefoonnummer

  Bericht

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.